söndag 8 juli 2018

Lägesuppdatering 8/7-18

Hej!

Ni kanske undrar vad som händer? Just nu avvaktar vi kraftfullt att semestern ska ta slut för tjänstemännen på kommunen så att vi kan få veta hur formell vår förening måste vara. Tanken är att vi ska träffa dem i september och innan det är det kanske inte så meningsfullt att ha det konstituerande mötet varför det sannolikt kommer att bli först i slutet av september.
Fördelen är förstås att fler får möjligheten att nominera sig själv eller andra till Styrelsen!
Hör av dig till:
-> Randi Hellgren, 073-388 61 77, harriet.hellgren@gmail.com
-> Christina Sundeck, 070-344 18 61, stina428@gmail.com
Det blir vad vi gör det till, tanken är absolut inte att det ska bli ett heltidsjobb. Snarare ett fåtal möten om året och ansvarsområden att sköta däremellan.

Vi träffade några av kommunens tjänstemän innan sommaren och diskuterade följande frågor:
  • Kommunalt vatten & avlopp: Centralt boende i Korskrog har kommunalt avlopp och alla har eget vatten. Det kommunala reningsverket är underdimensionerat och gammalt och kommer att behöva rustas upp. Planer finns även på att dra kommunalt vatten från Fornåsa (eftersom ledningen som försörjer Lönsås är för klen för fler hushåll). Allt detta kommer förstås att kosta pengar och det diskuteras inom förvaltningarna vem som ska betala, enskilda kunder eller kollektivet. Vi vill förstås ha fungerande avlopp i Korskrog och det kanske är flera som gärna skulle vilja få kommunalt vatten också eftersom både tillgång och kvalitet på vattnet varierar kraftigt inom bygden. Vi får vänta och se helt enkelt.
  • Detaljplan i och runt samfälligheten: Kommunen tror inte på att upphäva deltaljplanen utan en bättre lösning enligt dem är att samfälligheten och kommunen kommer överens om ett bygglov för utformning av sadeltak (gäller fristående enbils-garage med platta tak) som sedan kan komma att bli prejudikat för resten som vill bygga om.
  • Gatubelysningen: Gatubelysningen ska renoveras. Korsningen ska vara fortsatt belyst samt att det ska bli några fler stolpar från korsningen mot Klockrike.
  • Trafiksituationen: Kommunen har ingen möjlighet att påverka hastigheten eller sätta ut farthinder eftersom det är Vägverkets väg. Vi ska ta kontakt med Vägverket för fortsatt diskussion.
  • Flexibel skolskjuts: Enligt MVT 20/6-18 ska alla gymnasieelever på landsbygden få skolskjuts redan till hösten (lite oklart om det gäller Korskrog eftersom det står "Godegård, Fågelsta, Varv och Karlsby" men vi utgår från att alla faktiskt betyder alla). Det svarar på en delmängd av frågan men vi kommer att fortsätta kämpa för att t.ex. Hälla-bussarna blir riktig kollektivtrafik igen som alla kan åka med.
Hör av er med frågor och synpunkter, kontakta oss!

mvh / Christina & Randi

Ny hemsida!!!

Hej, vi har flyttat hemsidan, gå hit och anmäl att ni vill ha uppdateringar: https://korskrogsbyarad2.blogspot.com/